NPM Capital koopt meerderheidsbelang in Dieseko

Participatiemaatschappij NPM Capital neemt een meerderheidsbelang in Dieseko Group BV, fabrikant van hydraulische trilblokken en aggregaten, over van Greenfield Capital Partners. De machines van Dieseko worden geleverd voor de verhuur en verkoop aan funderingsbedrijven over de gehele wereld; op het land, in het water en in de offshore.
Bedrijven als BAM, Ballast Nedam, Heijmans, Petrobras, Liebherr en Hochtief behoren tot de klantenkring. Met NPM Capital wil Dieseko het product- en dienstenaanbod verbreden, verder perfectioneren en het internationale (service)netwerk versterken, onder meer door gerichte overnames.  NPM zal Dieseko bij de expansie van haar activiteiten actief ondersteunen met financiering en knowhow. Het bedrijf heeft op dit moment 120 medewerkers op de hoofdvestiging in Sliedrecht en mensen werkzaam op eigen vestigingen in Singapore, Brazilië en China. Lokale onafhankelijke dealerbedrijven zorgen voor de verkoop en ondersteunende activiteiten in het buitenland. Een van de strategische doelen van de groep is het versterken van de internationale betrekkingen en groei in met name China en Brazilië.
Het huidige Dieseko Group BV komt voort uit een fusie in 2008 van het toenmalige Dieseko Verhuur BV uit Sliedrecht met International Construction Equipment uit Almere. De historie van de toen al grote internationale spelers in deze nichemarkt,  gaat terug tot de jaren zeventig van de vorige eeuw. Beide bedrijven kunnen bogen op bijna 30 jaar ervaring in de productie (en alle bijkomende disciplines) van trilblokken en machines die gebruikt worden om stalen damwanden, buizen en andere elementen de grond in te trillen (en er uit te trekken).
De klanten, veelal bouw- en funderingsbedrijven, gebruiken deze machines niet alleen voor het installeren van kanaaloeverbeschermingen, havenkades en viaducten bij rijkswegen, maar ook voor het inbrengen van funderingspalen voor offshore olieplatforms en windmolenfundaties. Door de vele innovaties en de sterke discipline in verhuur, service en bovenal veel knowhow, is de positie van het bedrijf in deze markt ijzersterk.
Bij de toetreding van NPM als meerderheidsaandeelhouder wordt het belang van investeringsmaatschappij Greenfield Capital Partners volledig uitgekocht. De huidige directieleden rollen hun aandelenbelang voor een groot deel door. De directie bestaat uit Ton Kraak en Jan van Es. Zij blijven gezamenlijk de directie voeren. 
Dieseko is zeer welkom in de NPM familie. "We zijn blij met deze nieuwe participatie omdat deze perfect past in onze missie", zo stelt NPM CEO Jan Willem Baud. "De technologie en het productenpakket van Dieseko zijn sterk in ontwikkeling en beloven nog tal van nieuwe toepassingen. De directie heeft gezonde ambities om de positie in deze wereldwijde niche te versterken. Om die reden verstrekken wij graag het groeikapitaal dat nodig is om het bedrijf naar een volgende fase te tillen en het potentieel te helpen realiseren."
Gerelateerde artikelen