Novisource wil Diesis kopen en zoekt nieuwe overnamekandidaten

Het aan de NYSE Euronext Amsterdam genoteerde consultancybedrijf Novisource heeft de intentie uitgesproken Diesis Consultancy gevestigd in Amstelveen over te nemen. In de komende tijd wordt een boekenonderzoek verricht. Indien er geen obstakels en bezwaren zijn, dan wordt de overname september dit jaar afgerond.
Diesis Consultancy is eigendom van oprichters Peter Kluskens en Tino Wendriks. Hoeveel zij mogelijk ontvangen is niet bekend gemaakt.
 
Hun bedrijf levert advies en ondersteuning op het snijvlak van financiën, bedrijfsprocessen en IT. Diesis vertaalt bedrijfsprocessen naar financiële transacties in de administratie, implementeert en configureert software waarin de registratie en verwerking plaats vindt en zorgt voor business intelligence-applicaties om de benodigde informatie te ontsluiten en te verstrekken. Diesis is gespecialiseerd in ‘best-of-breed’ applicaties zoals Unit4 CODA, Icorp, SAP Business Objects en Microsoft BI. Met een aantal van de leveranciers van deze producten heeft Diesis een (exclusieve) partnerovereenkomst gesloten.
 
Op overnamepad
Een overname van Diesis Consultancy is een aanvulling op het dienstenpakket en kennisgebied van Novisource en onderstreept de wens van Novisource ook middels overnames groei te realiseren. Maart dit jaar kocht Novisource al big data specialist GRiP BI. Voor Diesis betekent een overname het kunnen profiteren van schaalvoordelen en meer commerciële slagkracht.
Gerelateerde artikelen