NorthC Group koopt weer Zwitsers datacenter

Vierde datacenter in Zwitserland voor NorthC.

NorthC Group zet zijn expansie in de DACH-regio (Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland) door met de overname van een datacenter in Winterthur (nabij Zürich). Hiermee komt het aantal NorthC datacenters in Zwitserland op vier, na de overname van drie datacenters van Netrics, in april 2022.

Deze overname is een volgende stap in NorthC’s groeistrategie voor de Benelux en de DACH-regio, nadat het bedrijf in september 2021 de internationale uitbreiding inzette met de overname van twee datacenters in Duitsland. Ook in Nederland blijft NorthC uitbreiden, onder andere met een tweede datacenter in Eindhoven, dat momenteel wordt gebouwd en in het najaar van 2024 operationeel wordt.

Kyndryl Switzerland GmbH, onderdeel van de Kyndryl Group, een van ’s werelds grootste aanbieders van ICT-infrastructuurdiensten, heeft een Managed Service Agreement gesloten voor co-locatiediensten in het datacenter in Winterthur. Kyndryl wordt daarmee de eerste klant van NorthC in dit datacenter. Daarnaast zal NorthC het datacenter in Winterthur openstellen voor andere klanten in de regio.

NorthC zal dit datacenter tevens verbinden met de drie andere datacenters van NorthC in Zwitserland, die zich bevinden in Münchenstein (regio Basel) en Biel (regio Bern).
 

Gerelateerde artikelen