Nordian Capital neemt groeibedrijf De Isolatieshop over

DeIsolatieshop, een jonge en snelgroeiende specialist in isolatiemateriaal voor consument en zakelijk gebruik, gaat onderdeel uitmaken van het portfolio van investeringsmaatschappij Nordian Capital. Met deze overname willen De Isolatieshop en Nordian Capital het succes in de Nederlandse markt uitbreiden naar de Belgische en Duitse markt.

De Isolatieshop zag sinds haar oprichting in 2010 het bedrijf exponentieel groeien in de Nederlandse consumentenmarkt. De combinatie van breedte en diepte van het assortiment voor de consument en voor de ondernemer, met een ruime eigen voorraad en maatwerkmogelijkheden maakten levering van duurzame en betaalbare isolatiematerialen binnen 24 uur mogelijk. Om deze groei te verbreden en te versnellen naar de Belgische en Duitse markt, heeft DeIsolatieshop gekozen voor een overname door Nordian Capital.

Ruimte om nieuwe markten uit te dagen
Tim van Haaren en Martijn Aaldering, oprichters van De Isolatieshop: “Ons bedrijf heeft een stormachtige groei doorgemaakt. En die groei gaat niet stoppen. Dat zien we ook aan de forse ontwikkeling in de isolatiemarkt. Die groei willen we de volledige ruimte geven. Nordian ziet dit precies zoals wij dit zien. Zij hebben het track record om bedrijven die e-commerce en dienstverlening combineren naar een nieuwe fase te helpen. Vooral ook internationaal. En daar liggen grote kansen. Met enerzijds de Belgische markt-die veel overeenkomsten met de Nederlandse markt vertoont. En anderzijds de volwassen Duitse markt die zich laat kenmerken door duurzaamheid en meer subsidies. In beide landen zijn we een vernieuwende uitdager. Voor consument en voor ondernemer.”

Joost Sars, managing partnerbij Nordian: “Dit is een echte Nordian transactie. Een jonge onderneming, snelle groei, internationalisering, e-commerce en een operatie on-the-ground. Daarmee is De Isolatieshop de grootste online leverancier van isolatiemateriaal in Nederland geworden. En die onderneming stapt nu een nieuwe fase in om de groei verder te focussenen het bedrijf verder te professionaliseren. Vanaf het begin was er de klik met de beide oprichters. Gedreven, snel, besluitvaardig en nuchter. Zij benoemden ook de opdracht om voor deze volgende fase hun opvolging met een nieuw general management in te richten. Tim en Martijn treden op termijn terug en blijven als strategisch adviseur aan De Isolatieshop verbonden. Maar als ondernemers herinvesteren zij alsaandeelhouder in het bedrijf binnen ons portfolio.De toewijding blijft onveranderd.”

Over De Isolatieshop
De Isolatieshop is een jonge, snel groeiende onderneming die zich compleet toelegt op het leveren van duurzame en betaalbare isolatie. Door online aanbod (www.isolatiemateriaal.nl) te combineren met advisering, maatwerken offline locaties, is De Isolatieshop gespecialiseerd in het snel leveren van passende oplossingen voor ieder isolatievraagstuk voor particulieren en bedrijvenin Nederland, België en Duitsland.

Over Nordian Capital
Nordian Capital (nordian.nl) is een onafhankelijke Nederlandse private equity investeerder, gericht op het vergroten en versnellen van de groei van ondernemingen. Opgericht in 2014, heeft Nordian inmiddels aan meer dan 30 bedrijven bijgedragen als kritischen betrokken investeringspartner. Nordian Capital biedt proactief ondersteuning op het gebied van strategie, financiering of fusies & overnames. Daarbij gaat Nordian niet op de stoel van het management zitten, zodat de ondernemers kunnen blijven doen waar ze het beste in zijn: ondernemen.