Nordian Capital neemt meerderheidsbelang in Pos Service Holland

Nordian Capital Partners neemt voor een miljoenensom een belang in Pos Service Holland, een groothandel in dynamo's en startmotoren.

'Wij denken dat de onderdelenmarkt aan belang gaat winnen nu steeds meer voertuigen een hybride aandrijfsysteem krijgen', zegt Perry Bos, managing partner bij het Amsterdamse Nordian Capital Partners tegen het Financieele Dagblad

De nieuwe eigenaar verwacht de komende jaren een flinke groei in die markt, gezien de groeiende elektrificatie in het verkeer. Het private-equityhuis verwerft een klein meerderheidsbelang in de groothandel. In de nieuwe opzet zal Pos voor ongeveer de helft worden gefinancierd met risicovermogen en de andere helft met bancair geld.

Marktaandeel van 25%

In zijn soort is Pos Service de grootste in Nederland, met een marktaandeel van 25%, aldus Bos. De jaaromzet beloopt 50 miljoen 60 miljoen euro, waarvan de helft bestaat uit export naar omringende landen.

Met de komst van Nordian treedt ook een nieuwe directeur aan bij Pos in de persoon van Alexander Kam, afkomstig van autobedrijf Pon. Kam neemt de plaats in van de oude directeur-eigenaar en oprichter, Hans Pos sr, die betrokken blijft als minderheidsaandeelhouder. 

Gerelateerde artikelen