Nobel Capital Partners neemt Vitaminstore over

Nobel Capital Partners heeft Vitaminstore overgenomen. De acquisitie van de health specialist, met 32 fysieke winkels, een actieve online-strategie en marktleider in haar segment, is de tweede investering uit Nobels nieuwe fonds van EUR 40 miljoen.

Nobel Capital Partners richt zich op waardecreatie door in te spelen op een combinatie van veranderend consumentengedrag en technologische ontwikkelingen, tezamen met een actieve en ondernemende aanpak. De overname van de in premium voedingssupplementen, sportvoeding en natuurcosmetica gespecialiseerde keten sluit uitstekend aan op de strategie van de investeringsmaatschappij.

Nobel Capital Partners is opgericht in 2012 en investeert in sterke merken en bedrijven met een duurzaam bestaansrecht. Nobel levert als aandeelhouder naast kapitaal ook actieve ondersteuning om haar portefeuillebedrijven naar een volgende fase te brengen. Nobel, dat werkt vanuit Amsterdam, speelt in op de kansen van veranderend consumentengedrag en technologische ontwikkelingen. Nobel heeft belangen in verschillende bedrijven, waaronder Maître (fabrikant van dagverse maaltijden), SKS (groothandel in roestvast stalen leiding- en procescomponenten voor de hygiënische procesindustrie), Provalliance (kappersketen met merken zoals Cosmo Hairstyling en Brainwash), Leapp (omnichannel retailer voor refurbished Apple-apparatuur), busbedrijf Oad en omnichannel opticien Ace&Tate.

Vitaminstore is in 1995 opgericht. Het bedrijf verkoopt hoogwaardige supplementen, sportvoeding, organische cosmetica en natuurvoeding in 32 winkels in Nederland en via vitaminstore.nl

Gerelateerde artikelen