No Such Ventures leidt investeringsronde in Contentoo

Platform voor contentcreatie- en lokalisatie haalt vijf miljoen euro op.

Contentoo heeft met een nieuwe investeringsronde vijf miljoen euro opgehaald. Het schaalt met de kapitaalinjectie verder op in Europa, met een sterk groeiende pool van een paar 1.000 freelance tekstschrijvers, vertalers en contentmarketingstrategen over de hele wereld. Alleen de top-10 procent freelancers hebben toegang tot Contentoo. 

Momenteel noteert Contentoo een omzetgroei van 107 procent ten opzichte van 2021 (YoY). Niet alleen in Nederland is de groei exponentieel. Ook op de Duitse markt is Contentoo verviervoudigd in omvang. “Met de nieuwe funding wordt de Europese expansie verder doorgezet. We zien veel behoefte naar de dienstverlening van Contentoo bij bedrijven die inzetten op contentmarketing en internationalisatie”, zegt Onno Halsema, CEO bij het platform. 

Ondernemende financiering
Sophie Heijenberg, investeerder bij No Such Ventures, kijkt uit naar de toekomst. “Contentoo laat zien dat het een sterk product heeft binnen de content marketing niche dat ook internationaal aanspreekt. De drive, het team en de visie van Contentoo passen goed bij No Such Ventures.”

Bij de investeringsronde van Contentoo zijn via No Such Ventures meer dan 30 investeerders betrokken. Onder hen bevinden zich de ondernemers Perry Oostdam en Pawel Smoczyk, co-founders van hiring software tool Recruitee. Ook Jeroen Verberg, oprichter van het door Bloomreach gekochte Hippo, behoort tot deze groep. Hugo Mensink en Lotte van Ditshuizen van Amsterdam Corporate Finance hebben Contentoo bij deze de transactie begeleid.

Flexibele en efficiënte marketing
CEO Halsema is verheugd met de miljoeneninvestering. “Wat ons aanspreekt in de investeringsstrategie van No Such Ventures is de actieve, ondersteunende rol. Zij kennen de dynamiek van een snelgroeiende, internationale scale-up in deze sector. Deze investering bevestigt andermaal dat we met Contentoo op de goede weg zijn. De Europese contentmarkt groeit hard. De voorspelling is dat de markt in 2024 goed is voor 140 miljard euro.” 

Het succes van de scale-up werd in 2022 reeds bekroond met een plek in de Technology Fast 50-lijst van Deloitte. 
 

Gerelateerde artikelen