Nimbus verkoopt Primoteq aan Noorse KIS Group

Investeringsmaatschappij Nimbus heeft Primoteq verkocht aan de Noorse KIS Group. Primoteq komt voort uit het voormalige Stork-conglomeraat.

Dat melden beide bedrijven woensdag. Ze gaven geen financiële details over de transactie. De deal werd begeleid door Rembrandt Fusies & Overnames.

Primoteq heeft circa honderd werknemers en vier Nederlandse vestigingen en is een van de grootste dienstverleners van Nederland op het gebied van machineonderhoud en hijs- en hefinspectie en heeft ook een sterke positie in het onderhoud van metaalbewerkingsmachines.

Technische diens van Stork

Investeringsmaatschappij Nimbus kocht in 2012 Stork Primoteq van Stork Technical Services. De geschiedenis van Primoteq gaat terug tot het jaar 1868. Het bedrijf fungeerde als technische dienst van Koninklijke Machinefabriek Stork. Met de overname wil het Noorse KIS verder groeien in Nederland en Europa.

Het Noorse KIS Group is een grote industriële dienstverlener op het gebied van kraaninspecties.  KIS wil met de overname haar servicegebied verder uitbreiden in Europa en in heel Nederland haar diensten aanbieden.

Gerelateerde artikelen