Eventseizoen M&A Community barst eindelijk los!

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 13:20
Met de nieuwjaarsborrel in Capital C werd gisteren een nieuw seizoen van community-activiteiten ingeluid.

Fotografie: Robert Tjalondo

Een aloud probleem op kantoor waar al veel etiquette-experts hun tanden op hebben stuk gebeten: tot wanneer mag je iemand op kantoor een gelukkig nieuwjaar wensen? In normale jaren was het al lastig, maar nu met de tussenkomst van allerlei virale disrupties in het kantoorleven des te meer – zeker als de nieuwjaarsborrel pas half februari gegeven kan worden. Mag je dan nog wel je sectorgenoten een gelukkig dealjaar wensen en feliciteren met alle successen en awards van 2021 op de nieuwjaarsborrel van de M&A Community? Vragen! 

Hoe het ook zij, bij de Nieuwjaarsborrel van de M&A Community overheerste vooral het gevoel van blijdschap dat het land weer van het slot gaat en was iedereen het er mee eens dat we vooral vooruit moeten kijken wat het komende jaar gaat brengen. Of nouja, gaat brengen: al brengt. Uit de gesprekken blijkt wel dat iedereen vol aan het werk is en het niet gemakkelijk was om even los te komen van het bureau om bij de borrel aanwezig te zijn. 1 januari lijkt alweer een eeuwigheid geleden. Vertrouwelijk wordt er meegedeeld dat er heel wat mooie closings zijn gedaan die weldra in de media zullen verschijnen en de in opvallend grote getale aanwezige investeerders hadden het over recent opgehaalde fundingrondes. 

Bekijk hier alle foto's

Ook Sijthoff Media heeft grote plannen voor komend jaar: Willem Sijthoff ontvouwde in het welkomstwoord de plannen om komend jaar alle aspecten die bij een deal komen kijken – van legal en finance tot marketing – onder één dak te brengen in een met een sterk medianetwerk ondersteund systeem van communities. De grootste uitdaging hierbij is vooral het vinden van de goede mensen, dus hij verzocht de aanwezigen om vooral iedereen door te sturen die op zoek was naar een uitdagende en creatieve baan. Community Manager Evelijn Hartvelt had vooral haar ‘fingers crossed’ dat volgend jaar gewoon alles weer door kan gaan en dat we snel maar het uitgestelde M&A Awards-gala mogen inhalen. 

De nieuwjaarsborrel werd ook dit jaar weer aangeboden door community partner Ansarada. In samenwerking met Ansarada organiseert de M&A Community op het moment een groot onderzoek naar de staat van M&A in Nederland. Het startschot van deze survey werd op de borrel gegeven met het opnemen van korte interviews over de staat van de markt nu en de verwachtingen voor komend jaar.

Naast de bekende gezichten uit de community waren er ook veel nieuwe partners te verwelkomen en was het mooi om te zien dat de VEECEE-community ook met bijna het voltallige bestuur en flink wat leden vertegenwoordigd was. In een snel veranderend landschap wordt bij deals steeds vaker de synthese gezocht tussen strategische partijen, Private Equity en Venture Capital en het is mooi om te zien dat die trend in de markt ook te zien is op de borrels. Uiteindelijk was het al met al weer een geslaagde avond en uiteraard deed de Young M&A Community het licht uit na de laatste ronde, want als er één community wel zin heeft in een mooi dealjaar vol mooie events en gezellige borrels, dan zijn het wel de ambitieuze jonge dealmakers.

Kijk hier naar alle aankomende events van de M&A Community.

Gerelateerde artikelen