Nieuwe koper in overnamesoap Ado Den Haag

De ene na de andere belegger duikt op bij kwakkelende voetbalclub. Nu wil een Amerikaan 10 miljoen neerleggen voor het Ado Den Haag.

Wat zien beleggers in de geplaagde voetbalclub Ado Den Haag? In korte tijd heeft zich al de tweede belegger gemeld bij Chinese eigenaar, United Vansen. De armlastige voetbalclub bungelt onderaan in de eredivisie.

Dit keer is het de Amerikaanse investeringsbedrijf Pacific Media Group die aan de poort klopt om de aandelen over te nemen. De Amerikanen zijn al eigenaar van vijf voetbalclubs in Europa.

Eerder dit jaar sloot de aandeelhouder een deal met de Nederlands-Zwitserse investeringsmaatschappij Cosinus Group Capital Partners. Maar deze belegger slaagde er niet in om de overeengekomen koopsom op tafel te leggen. Deze partij ontkent overigens bij hoog en bij laag dat de deal niet doorgaat.

Er hangt een prijskaartje van 10 miljoen euro aan Ado Den Haag. De koopsom betreft minimaal 5 miljoen, maar er drukt ook een achtergestelde lening van 1,7 miljoen op de club. Dan is er nog een liquiditeitsgarantie die de Chinese eigenaar heeft afgegeven, maar waaraan nog niet is voldaan. Dat geld heeft de club nodig om te overleven.

Gerelateerde artikelen