Nieuwe investeringsronde in SaaS-platform AG5

AG5 haalt zes miljoen euro op bij Headline en Peak om naar eigen zeggen ‘de maakindustrie te redden van Excel’.

AG5, een SaaS-platform voor skills management, heeft in een nieuwe investeringsronde zes miljoen euro opgehaald. Vorig jaar nog ontving het bedrijf een investering van 1,2 miljoen euro van Peak, dat samen met SaaS-experts Headline en Acadian Ventures ook in deze ronde weer investeert. Sindsdien is het bedrijf explosief gegroeid met een verdriedubbeling van de jaaromzet.

De SaaS-oplossing van AG5 biedt de eerste interface die de skills van werknemers in kaart brengt, gekoppeld aan de productielijn. Het bedrijf brengt zo schaalbare capaciteitsplanning en inzichten voor audits en opleidingstrajecten naar industrieën die nog steeds Excel en pen en papier gebruiken. De plug-and-play softwareoplossing maakt skills management eenvoudig en wordt geleverd met visueel vriendelijke en makkelijk te delen skillsmatrices. AG5-klanten registreren een afname van 80 procent in de voorbereidingstijden voor audits en een besparing van vijftien procent op trainingsbudgetten voor werknemers.

Met vestigingen in Amsterdam en Berlijn en 31 medewerkers, adresseert AG5 een wereldwijde potentiële markt van 28 miljard euro . Met de investering zal het platform dan ook verder worden geïnternationaliseerd, te beginnen met de Europese productiegrootmacht Duitsland. Het bedrijf heeft de ambitie om binnen twee jaar zijn team te verdubbelen, het aantal klanten te verdrievoudigen en Europees marktleider op het gebied van skillsmanagement te worden.
 

Gerelateerde artikelen