Nieuwe investering in Limburgse zonnepanelenproducent

Laatst gewijzigd: 19 augustus 2024 11:28
Limburgs Energie Fonds (LEF) koopt zich in bij Solarge.

Solarge, de in Limburg gevestigde producent van lichtgewicht, circulaire en PFAS-vrije zonnepanelen, heeft een investering van het Limburgs Energie Fonds (LEF) ontvangen. Met deze investering van 1,5 miljoen euro treedt het LEF toe tot de aandeelhoudersstructuur van Solarge. De investering van het LEF is een belangrijke schakel richting de verdere opschaling van de huidige productielocatie in Weert en de beoogde bouw van een tweede productiefaciliteit. First closing van de investeringsronde waarin het LEF heeft deelgenomen vond plaats in april 2024. Op dat moment is o.a. de private professionele (impact) investeerder Phase2.earth tevens toegetreden tot de aandeelhoudersstructuur van Solarge.

Solarge is in 2018 opgericht door Jan Vesseur, Huib van den Heuvel en Gerard de Leede en is gevestigd in Weert, waar ze sinds 2023 lichtgewicht zonnepanelen produceert. De zonnepanelen van Solarge zijn uitermate geschikt als duurzame oplossing voor plekken waar conventionele zonnepanelen vanwege gewicht geen optie- of een inferieure optie zijn. Op deze manier maakt Solarge het mogelijk de gebouwde omgeving verder te verduurzamen en vervult ze een belangrijke rol in de energietransitie.

Het LEF is opgericht door de Provincie Limburg en wordt beheerd door Polestar Capital. Het LEF is een impact fonds en classificeert als een donkergroen fonds (artikel 9 fonds) onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR). Het fonds zorgt voor realisatie van kansrijke Limburgse projecten in de circulaire economie, energiebesparing, duurzame energieopwekking of asbestsanering. Het LEF verstrekt het project hiervoor een deel van de financiering in de vorm van risicokapitaal of een (achtergestelde) lening. LEF is een financieringsfonds en verstrekt geen subsidie: hiermee kunnen meer duurzame projecten worden gerealiseerd. Dit fonds wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, de Europese Investeringsbank en het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI).

Gerelateerde artikelen