Nieuwe eigenaren voor kledingketen Sissy-Boy

Kledingketens Sissy-Boy, OPEN32 en Tumble ’n Dry, goed voor zo'n 120 winkels, krijgen een nieuwe eigenaar.

De Amsterdamse investeerder Standard Investment en mode-ondernemer Marcel van Gelderen nemen de bedrijven over van Varova, waarna die investeringsmaatschappij ophoudt met bestaan.

De kopende partijen willen de ketens zelfstandiger laten opereren. Sissy-Boy richt zich op een breder assortiment met ook meubels en allerlei accessoires, naar OPEN32 gaan mensen voor een nieuwe spijkerbroek en Tumble ’n Dry is goed in kinderkleding. De ketens zijn gezond, maar hun activiteiten zijn zo anders dat bijvoorbeeld een gezamenlijke inkoop niet echt helpt.

Het gemeenschappelijke hoofdkantoor wordt daarom gesloten. Dat kost enkele tientallen banen. Het grootste deel van de circa duizend medewerkers kan gewoon aan de slag blijven. Bij de ketens horen ook nog de kleinere merken Gsus, JC Rags en Less. Die willen de investeerder en Van Gelderen op korte termijn weer doorverkopen.

Standard Investment neemt tevens het beheer over van vijf andere bedrijven waar voorheen Varova de scepter zwaaide, maar deze worden niet gekocht. Dit gaat onder meer om verpakkingstechnologiebedrijf CSi uit Raamsdonksveer. Financiële details van de deal zijn niet naar buiten gebracht.

Gerelateerde artikelen