Nieuwe eigenaar verkoopt Expresso en Claudia Sträter alweer

De winkelketens Expresso en Claudia Sträter zijn kort na hun doorstart alweer verkocht. Holdingmaatschappij Nxt Fashion, die begin deze maand een doorstart aankondigde voor de voormalige FNG-ketens, heeft de merken overgedaan aan de Van Uffelen Groep.

Voor veel filialen is onzeker of ze nog openblijven. Van Uffelen verwacht minimaal dertig van circa zestig winkels van Claudia Sträter en Expresso open te houden. Dat hangt onder andere af van onderhandelingen met verhuurders van winkelpanden. Ook moet nog duidelijk worden hoe rendabel bepaalde winkels zijn, legt een woordvoerster uit.

Met het openhouden van dertig filialen zal de werkgelegenheid voor minimaal 175 medewerkers zijn gegarandeerd. Hoeveel werknemers Claudia Sträter en Expresso nu hebben, was volgens de zegsvrouw kort na de overname niet duidelijk. Financiële details over de overname zijn niet bekendgemaakt.

Van Uffelen is nu nog actief met 46 vestigingen in Nederland. Het modewinkelbedrijf uit Delft hoopt met de overname zijn aanbod diverser te maken. De aangekochte winkels blijven onder de namen Claudia Sträter en Expresso actief.

Expresso en Claudia Sträter maakten voorheen deel uit van het failliet verklaarde modewinkelconcern FNG. Nxt Fashion, een onderdeel van investeerder FLV Group van 'bedrijvendokter' Martijn Rozenboom, wil zich na de verkoop volledig richten op de andere FNG-merken Miss Etam en Steps. Onlangs maakte Nxt Fashion al bekend dat Expresso vijftien winkels zal sluiten en Claudia Sträter vijf.
 

Gerelateerde artikelen