Nieuwe dealmakers bij ABN AMRO, PGGM, Citigroup en Hermes Advisory

De meerderheid van de dealmakers van de Nederlandse fusie- en overnametak van RBS heeft een handtekening gezet onder een ABN AMRO contract. Pensioendienstverlener PGGM heeft Erik Jan Vink benoemd tot Head of Private Equity en Arjen Pasma tot chief risk officer. Peter Tague is benoemd tot co-head M&A bij de Citigroup en ABN AMRO bankier Pieter Christiaan van Prooijen is overgestapt naar Hermes Advisory. Een roundup van de Movers & Shakers in de wereld van M&A, Corporate Finance en Private Equity.
Inmiddels hebben de meeste Nederlandse bankiers van RBS ingestemd met de overgang naar ABN AMRO. Dat meldt Het Financieele Dagblad donderdag. Zeventig Nederlandse bankiers van RBS kregen vorige week een aanbieding van ABN AMRO. Hoofd Corporate Finance & Capital Markets Hugo Peek gaf vorige week in gesprek met MenA.nl te verwachten dat de RBS bankiers akkoord zouden gaan met de overgang naar ABN AMRO. Twee van de nieuwe dealmakers zijn Martijn Arlman en Max ter Linden.
 
PGGM heeft Eric-Jan Vink gepromoveerd tot Head of Private Equity en Arjen Pasma binnengehaald als Chief Risk Officer. Dat maakte het pensioenbedrijf bekend in een persbericht. Vink was werkzaam als Senior Investment Manager Private Equity bij PGGM en werkte daarvoor als partner van private equity bedrijf Gilde Buy Out Partners. Vink is verantwoordelijk voor het team Private Equity en de Private Equity-beleggingen voor de institutionele klanten van PGGM. Hij rapporteert aan Chief Investment Officer Private Markets, Ruulke Bagijn. Pasma wordt verantwoordelijk voor het risicomanagement van het vermogensbeheer van PGGM. Voor zijn benoeming werkte Pasma als director financial risk management bij big four kantoor Deloitte.
Zakenbankier Peter Tague is benoemd tot co-head global mergers and acquisitions bij de Amerikaanse zakenbank Citigroup (Citi). Dat meldt persbureau Bloomberg. Tague zal samen met het huidige head global M&A Mark Shafrir leiding geven aan de M&A divisie van de Citi. Tague heeft meerdere positie bekleed binnen Citi. Hij was onder meer head van M&A Europa, Midden-Oosten en Afrika, co-head energy, power and chemicals en hoofd strategie voor global banking.
ABN AMRO bankier Pieter Christiaan van Prooijen is toegetreden als partner bij Hermes Advisory te Hilversum. Van Prooijen zal binnen dit adviesbureau mede leiding geven aan de corporate finance en debt advisory afdeling. Hij was hiervoor werkzaam bij ABN Amro op de afdeling Financial Restructuring & Recovery.
 
 
Gerelateerde artikelen