Nieuwe activaklasse beschikbaar voor angel investeerders

Met Revenue-Based Investing kunnen investeerders profiteren van terugkerende abonnementsinkomsten.

Revenue Based Financing was een van de grootste innovaties in de fintech wereld het afgelopen jaar. Deze alternatieve vorm van financiering voor technologische groeibedrijven, baseert zich op de terugkerende aard van inkomsten uit abonnementen. Een bedrijf verkoopt de toekomstige cashflows van bestaande abonnementen, aan een investeerder, die zoekt naar kortlopende, fixed income investeringen. Een voordeel is dat er geen verwatering is voor de oprichters en aandeelhouders van het bedrijf en dat investeerders kunnen rekenen op een stabiele vastrentende investering.

Via zijn marktplaatsmodel heeft Levenue een manier gecreëerd voor investeerders om deze activa en de toekomstige kasstromen die ze vertegenwoordigen te verwerven. Na een succesvol eerste jaar waarin de toegang beperkt werd tot institutionele investeerders, is het nu zinvol om deze activaklasse open te stellen voor andere ervaren groei-investeerders.
Om dit nieuwe aanbod te lanceren, start Levenue nu specifiek met het geven van toegang voor mensen met ervaring als angel investeerders.

Ben Rieder, medeoprichter van Levenue, Angel Investor en serie-ondernemer: "In tijden als deze zijn ondernemers en CFO's van groeibedrijven op zoek naar oplossingen om hun “runway” veilig te stellen en te verlengen. Met een gemiddelde daling in waarde van 40 procent voor aandelen in tech en groeibedrijven, is financiering zonder uitgifte van nieuwe aandelen de optie bij uitstek geworden.”

Angel-investeerders kennen en begrijpen snelgroeiende ondernemingen. Hun investeringen stellen ondernemers in staat die groei te financieren in ruil voor een deel van het eigen vermogen. Nu de marktomstandigheden op middellange en lange termijn onduidelijk zijn, is het diversifiëren van de blootstelling aan groeibedrijven door middel van een kortlopende vastrentende activa een goede manier om investeren.

Zahra Alubudi, medeoprichter van Levenue: "Het openstellen van Revenue Based Financing voor angel investors is een zeer spannend moment in de geschiedenis van ons bedrijf, omdat we de het spel volledig veranderen. Tot nu toe was onze marktplaats afhankelijk van grote institutionele spelers om deals te financieren. Door de toegang uit te breiden stellen we niet alleen het bredere publiek in staat om te profiteren van de kans die we hebben gecreëerd, maar verhogen we ook het volume van het kapitaal dat erin wordt geïnvesteerd aanzienlijk.”

Je kunt hier meer te weten komen over deze nieuwe activaklasse: angels.levenue.com
 

Gerelateerde artikelen