Shiva Bloemberg wordt aandeelhouder Meesman Indexbeleggen

Laatst gewijzigd: 25 januari 2024 11:17
De indexbelegger wil groeien op eigen kracht zonder extern kapitaal.

Shiva Bloemberg, algemeen directeur van Meesman Indexbeleggen, koopt zich daar in als aandeelhouder. Daarnaast draagt medeoprichter Jacques Wintermans aandelen over aan zijn twee zoons, Frederik en Adriaan Wintermans, die al aandeelhouder waren.

Het door Hendrik Meesman opgerichte Meesman Indexbeleggen was in 2005 de eerste in Nederland die passief beleggen voor particulieren mogelijk maakte. Shiva Bloemberg startte in 2018 bij Meesman Indexbeleggen als operationeel directeur. Sinds twee jaar is ze algemeen directeur.

“Ik ben blij om met Shiva deze volgende stap te zetten”, zegt Hendrik Meesman, oprichter van Meesman Indexbeleggen. “Ze heeft het bedrijf naar een hoger niveau getild. Zo is de afgelopen zes jaar het productassortiment stevig uitgebreid, het fondsassortiment vereenvoudigd en zijn de kosten voor de klant gereduceerd.”

Meesman heeft er vanaf het begin voor gekozen om een zelfstandig bedrijf te zijn dat op eigen kracht groeit. Meesman: “We financieren de groei van het bedrijf in beginsel met intern kapitaal. Hierdoor houden we externe investeerders die op winstmaximalisatie zijn gericht buitenspel. De ontwikkeling van Meesman laat zien dat op eigen kracht groeien, zonder grote reclamecampagnes of overnames, mogelijk is.”

Gerelateerde artikelen