Nieuw Venture&Growth fonds Gilde Healthcare

Gilde Healthcare sluit nieuw Venture&Growth fonds op €740 miljoen hard cap.

Gilde Healthcare kondigt vandaag aan dat het investeringsfonds Gilde Healthcare Venture&Growth VI is gesloten met 740 miljoen euro aan commitments. Fonds VI bereikt daarmee de hard cap nadat bij de eerste sluiting in april van dit jaar al 600 miljoen euro was opgehaald.

Het nieuwe fonds richt zich op snelgroeiende bedrijven die oplossingen ontwikkelen voor betaalbare zorg. Gilde Healthcare investeert in ondernemingen in Europa en Noord-Amerika die actief zijn in digitale gezondheidszorg, medische technologie (MedTech) en nieuwe geneesmiddelen. Gilde Healthcare Venture&Growth VI is een Artikel 9 Fonds onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

Het fonds wordt ondersteund door een gebalanceerde mix van internationale investeerders, waaronder corporates uit de zorgsector, (Nederlandse) pensioenfondsen, banken, verzekeraars, fund-of-funds, staatsfondsen, stichtingen, family offices, ondernemers en het Gilde team.

Pieter van der Meer, Managing Partner bij Gilde Healthcare: “De grote interesse van institutionele investeerders die een substantiële impact willen maken is een duidelijke aanbeveling van onze missie: investeren in oplossingen die de kwaliteit van zorg verbeteren, maar deze ook betaalbaar houden. Onze brede strategische focus gericht op digitale zorgtechnologie, MedTech en nieuwe geneesmiddelen, stelt ons in staat om de meest optimale en kosteneffectieve oplossing te selecteren voor de individuele patiënt. Met een team van sectorexperts helpen wij ondernemingen om medische innovaties verder op te schalen en wereldwijd toegankelijk te maken.”

Het nieuwe fonds zal in een range van 10-70 miljoen euro investeren per nieuw portefeuillebedrijf. Samen met het vorige Venture&Growth fonds (gesloten in 2020) en Gilde Healthcare Private Equity IV dat in 2022 werd gesloten, heeft Gilde Healthcare in drie jaar tijd 1,7 miljard euro aan kapitaal aangetrokken.

Gerelateerde artikelen