Nieuw kapitaal voor investeerder in gezondheidstechnologie

NLC Health Ventures haalt 58 miljoen euro op voor wereldwijde zorginnovatie.

NLC Health Ventures, de in Amsterdam gevestigde venture builder op het gebied van zorginnovatie, heeft met succes 58 miljoen euro aan financiering binnengehaald voor haar venture fonds NLC.

Met het geld zal NLC haar internationale expansie versnellen, meer ondernemingen oprichten en de ondersteuning voor de bestaande portefeuille van bijna 90 ventures versterken.

NLC Health Ventures is een van de meest actieve investeerders in gezondheidstechnologie van Europa. De investeerder heeft als missie de uitdagingen in de gezondheidszorg aan te pakken door innovaties om te zetten in medische oplossingen die het leven van patiënten verbeteren.

“Zorgsystemen staan onder toenemende druk als gevolg van een stijgende vraag naar zorg, personeelstekorten en budgettaire beperkingen. Wij geloven dat de problemen waar de gezondheidszorg vandaag de dag mee te maken heeft, opgelost kunnen worden door middel van innovatie; er zijn echter te weinig innovaties die het tot marktrijpe oplossingen schoppen”, aldus Bert-Arjan Millenaar, CEO en oprichter van NLC Health Ventures.

Ondanks de moeilijkheden op de financiële markt die wereldwijd voor onzekerheid zorgden bij investeerders, heeft NLC een indrukwekkend aantal investeerders verzameld in de Verenigde Staten, Europa, het Midden-Oosten en Azië, wat de groeiende steun voor het model van NLC aantoont.

“2023 was een moeilijk jaar voor financiering met een wereldeconomie die grote turbulentie kende. Toch ervaren we dat investeerders ons model om te investeren in een gevarieerde portefeuille van impactvolle healthtech ventures zeer aantrekkelijk vinden. Ze zien de mogelijkheden in de zorgindustrie, zowel financieel als in termen van impact. “Dit drijft ons om onze horizon te verbreden en een toekomst voor ogen te hebben waarin innovatieve healthtech-oplossingen een positieve impact hebben op het hele ecosysteem van de gezondheidszorg”, besluit Bert-Arjan Millenaar.

Gerelateerde artikelen