Nieuw groeiprogramma voor startups in groene technologie

Green Tech Ventures lanceert een nieuw groeiprogramma voor ambitieuze en 'groene' start-ups.

Vandaag opent Green Tech Ventures de digitale deuren van een uniek groeiprogramma voor ambitieuze en ‘groene’ startups. Het programma is ontwikkeld voor startups die zich richten op verduurzaming, en wordt gedreven door een ervaren groep succesvolle MKB-ondernemers met diverse expertises.

Green Tech Ventures bestaat uit zeven ondernemers die individueel allemaal hun strepen verdiend hebben in het ondernemersleven, en dat nog steeds doen. En nu vinden zij het tijd om iets terug te doen. Samen ontwikkelden ze een groeiprogramma waarin ze op een persoonlijke manier beginnende ondernemers willen helpen om van startup naar succesvol bedrijf door te groeien.

Verduurzaming als focus
De gemene deler van de oprichters van Green Tech Ventures? Een diepgaande passie en interesse voor alles dat met duurzame energie te maken heeft. Mede-oprichter Adriaan Ackers legt uit: “Klimaatverandering is de uitdaging van onze tijd, het is duidelijk dat er nu iets moet gebeuren. En wij als ondernemers geloven als geen ander in de kracht van technologische innovatie. Of dit nu om slimme software of juist hardware gaat, met tech oplossingen kunnen we de gevolgen van klimaatverandering beperken. Daarnaast weten we dat van de 100 bedrijven die in een jaar starten, er over vijf jaar nog maar tien van over zijn. Voor ons was het dus een simpele optelsom om met onze ondernemerservaring bij te dragen op dit vlak.”

Begeleiden en investeren
In het groeiprogramma komen alle facetten aan bod die van belang zijn voor het laten groeien van je bedrijf: van het juiste netwerk en business model, tot een strategische business case en sterke marketing en sales. Naast coaching op al deze gebieden door de experts van Green Tech Ventures, zal de startup ook geholpen worden door middel van financiering uit durfkapitaal. De aanpak kenmerkt zich dan ook door persoonlijk contact, waarbij vertrouwen en verbondenheid hoog in het vaandel staan. En dat is niet gek, want er wordt een langdurige samenwerking van minimaal drie jaar aangegaan.

Deelnemen
Alle ambitieuze startups met een product of service voor CO2-reductie of verduurzaming die een plek willen bemachtigen in het groeiprogramma, kunnen zich aanmelden op de website: www.greentechventures.nl
 

Gerelateerde artikelen