Nieuw bod dwarsboomt verkoop Paramount

De verkoop van de vermaarde Hollywood studio wil maar niet slagen.

Lees ook: Overname filmstudio Paramount alweer mislukt

De verkoop van de iconische Hollywoodstudio Paramount leek in kannen en kruiken, totdat een nieuw bod de deal dreigde te dwarsbomen.

Dat meldt het FD.

Paramount had een overeenkomst bereikt om te fuseren met Skydance Media, maar door een clausule in het contract konden andere bieders zich alsnog melden. Maandag diende zich een verrassende nieuwe koper aan: de 69-jarige mediadirecteur Edgar Bronfman. Hij bood aanvankelijk 4,3 miljard dollar, maar verhoogde dit bod naar 5,5 miljard dollar, mede dankzij steun van negentien investeerders.

Paramount verkeert al langere tijd in financieel zwaar weer, met dalende inkomsten uit televisieabonnementen en een tegenvallende streamingdienst. Door de torenhoge schuldenlast besloot de Redstone-familie, die de meeste aandelen van Paramount beheert, de studio te verkopen.

De deal met Skydance, geleid door David Ellison, zou Paramount opnemen in het beursgenoteerde Skydance. Maar niet alle aandeelhouders van Paramount zijn enthousiast; sommigen vonden dat Skydance te hoog werd gewaardeerd.

Bronfman beweert dat zijn bod gunstiger is voor de aandeelhouders van Paramount dan de deal met Skydance. Hij stelt dat zijn voorstel de risico’s en kosten voor Paramount vermindert en een sterker bedrijf creëert.

Als de speciale commissie van Paramount zijn bod accepteert, is Bronfman bereid om zijn bod verder te verhogen. Skydance heeft echter ook nog de mogelijkheid om zijn bod te verbeteren, wat de toekomst van Paramount nog verder onzeker maakt.

Gerelateerde artikelen