Nielen Schuman viert verhuizing en jaarwisseling met relaties in nieuw kantoor

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 10:25
Het corporate finance-advieskantoor Nielen Schuman verhuisde na de zomer zijn 'wall of debt' naar een groter pand. Dinsdagavond was er daarom een feestje. En ook een beetje vanwege de jaarwisseling. Want wat was het een prachtig 2015 voor Nielen Schuman.

Tegenwoordig huisvest Nielen Schuman in het gebouw ‘Nieuwe Rijn’ op het Cuserpark, dat op de grens ligt van Amsterdam en Amstelveen. Maar liefst 637 vierkante meter neemt het adviesbedrijf daar in gebruik. De rationale achter de verhuizing is dat het groeiende team niet meer paste in het vorige kantoor. De bureaustoelen en tombstones konden met de benenwagen worden vervoerd, want het oude hoofdkwartier is ook gelegen in het Cruserpark – aan de overkant. 

Op de borrel veel bekenden uit het M&A-circuit zoals Joost den Engelsman (NautaDutilh), Erwin de Jong (Delta Lloyd Mezzanine Fund), Roel ter Steeg (MBCF), Charly Zwemstra (Main Capital), Dennis de Breij (De Breij Evers Boon), Ludovic Beukers (Rabobank) en Herman Kaemingk (Loyens & Loeff).

Wall of Debt
Het 13 jaar oude Nielen Schuman heeft inmiddels al behoorlijk wat spraakmakende deals en financieringsklussen op zijn naam staan. In 2015 adviseerde Nielen Schuman, volgens onze database, bij acht deals. Daarmee behaalde het deze week voor een ‘klein’ kantoor een mooie positie in de league table van 2015. Uw redactiechef ontglipe de borrelzaal en ging stiekem op de foto met de relikwieënkast en ‘wall of debt’ in de vergaderkamer.


Zelfs de voetbalvaantjescollectie van uw redactiechef, opgedaan bij S.V. Spaarnwoude en FC Eendracht Doet Overwinnen, kan niet op tegen deze regen aan onderscheidingen

Goed om te zien was dat ook de veelvuldig gewonnen Debt Advisor Awards tussen de tombstones van de klanten staan. De afgelopen vier jaar werd deze M&A Award gewonnen door Daan Bouwman, een van de partners van Nielen Schuman. Collega Paul Nielen kreeg deze onderscheiding in 2011 en in 2010 ging Robert Schuman, die inmiddels als CFO bij G-Star werkzaam is, er met de prijs vandoor. 

Vlak na de huldiging van Daan Bouwman op de M&A Awards 2015, trokken we hem even aan zijn tuxedo voor een kort praatje. 

 

Naast M&A, adviseert Nielen Schuman bedrijven dus ook op het gebied van Debt. De unitranche-financiering van SuitSupply was inderdaad bijzonder. Kortom, veel redenen om met een glimlach op het gezicht met elkaar te proosten.

Lees ook: Nielen Schuman: ‘Wij gingen het anders doen’   

Gerelateerde artikelen