NIBC neemt SNS Securities over

De Haagse bank NIBC neemt SNS Securities over. Dat maakten de twee partijen vrijdag bekend. De overnamesom werd niet vermeld.

De verkoop van het effectenhuis past volgens directievoorzitter Maurice Oostendorp in de toekomstvisie van SNS Bank. De genationaliseerde bank wil zich gaan toeleggen op hypotheken en betaal- en spaarproducten voor particulieren.

Bij de presentatie van de halfjaarcijfers in augustus liet SNS al weten een ‘aanzienlijk’ boekverlies te verwachten op de verkoop van SNS Securities. Het onderdeel stond eind juni nog voor 34 miljoen euro in de boeken.

Topman Paulus de Wilt van NIBC verwacht veel van de overname van SNS Securities. ‘Beide organisaties sluiten qua omvang en markten zeer goed op elkaar aan, wat direct zal bijdragen aan de groei van NIBC. Wij heten onze 96 nieuwe collega’s in Amsterdam dan ook van harte welkom’, zei hij.

De deal wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van 2016 afgerond. Toezichthouders en ondernemingsraden moeten zich er nog over uitspreken.

 

(ANP)

Gerelateerde artikelen