NIBC neemt Finqus-portefeuille voor hypotheken over

NIBC Bank N.V. koopt de leningenportefeuille van financieel dienstverlener Finqus B.V.

De koopovereenkomst is 16 juli 2021 getekend. De daadwerkelijke overdracht zal naar verwachting in de loop van de tweede helft van dit jaar plaatsvinden onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Consument & Markt (ACM).

De portefeuille van Finqus bestaat uit leningen van meer dan 17.000 klanten met een totale omvang van ca. 1,5 miljard euro.

Paulus de Wilt, CEO van NIBC Bank: “Wij kijken ernaar uit om de klanten van Finqus te verwelkomen in de tweede helft van het jaar. We zijn verheugd omdat deze overname goed aansluit bij ons bestaande productenaanbod en perfect past in onze strategie om het hypothekenboek verder uit breiden. De aankoop onderstreept nogmaals NIBC’s groeiambities.” 

Finqus beheert sinds 2018 de hypotheken en consumptieve kredieten van klanten die in het verleden hun lening bij DSB Bank hebben afgesloten. “Voor de klanten betekent dit dat zij bij een bank komen die – anders dan de huidige situatie – een duurzame relatie kan bieden,” licht Rudy Douma, directeur van Finqus, toe. 

Gerelateerde artikelen