NIBC Investment Partners neemt belang in ICT-bedrijf Cubics

Cubics vindt in NIBC Investment Partners de partner om haar groeiambities te realiseren.

ICT-dienstverlener Cubics heeft NIBC Investment Partners aan boord gehaald om de reeds geïnitieerde groei te versnellen. Cubics directeuren en grootaandeelhouders Alex Otten en Ard Smulders hebben de ambitie uitgesproken om Cubics de komende jaren te laten groeien naar een ICT-bedrijf van 150.000 Users. NIBC Investment Partners wordt minderheidsaandeelhouder en zal het managementteam ondersteunen in het uitvoeren van dit ambitieuze plan.

Cubics ontzorgt haar klanten op het gebied van ICT door middel van ondersteuning, beheer en implementatie van ICT-oplossingen voor bedrijven. Het bedrijf, dat in 2023 haar 90 jarig bestaan gaat vieren, staat sinds 1992 onder leiding van Ard Smulders, waarna Alex Otten in 2021 instapte.

Partnerships
Een onderdeel van het beoogde groeiplan is het doen van overnames binnen het IT Managed Service Provider landschap. In 2021 werd een eerste belangrijke stap gezet met de overname van een ICT bedrijf in de regio. Samen met NIBC Investment Partners streeft Cubics ernaar om een landelijke speler te worden binnen de IT-dienstverlening.

Het codewoord bij deze overnamestrategie is ‘partnerships’. Cubics vindt het belangrijk dat ondernemers en/of managementteams van overnamekandidaten verbonden blijven en mee-investeren in de Cubics Groep. Op deze manier kan Cubics samen met mede-ondernemers bouwen aan een lange termijnplan, waarin de dienstverlening naar de klant geoptimaliseerd kan worden. Het feit dat de ondernemers aan het roer blijven en als partners toewerken naar eenzelfde resultaat, sluit perfect aan bij de focus van minderheidsinvesteerder NIBC Investment Partners.

Cybersecurity
Naast het doen van overnames zal ook Cubics haar zelf-ontwikkelde Cybersecurity dienst C-Fence bedoeld voor bedrijven in Nederland, een belangrijk onderdeel laten uitmaken van de groeistrategie. Hiermee speelt het bedrijf in op de verwachte stijgende vraag onder bedrijven naar bescherming tegen het groeiende aantal cyberaanvallen. In de afgelopen periode heeft Cubics gewerkt aan de uitrol van dit Cybersecurity product. Het product biedt een uitstekende bescherming tegen cyberaanvallen, en doet dit op een manier waardoor het betaalbaar blijft voor bedrijven. Met deze uitbreiding van haar dienstverlening kan Cubics haar klanten volledig ontzorgen op het gebied van IT-infrastructuur en de veiligheid daarvan.

Ard Smulders: “Om onze groei te realiseren hebben we een sterke financiele partner nodig. Met NIBC Investment Partners aan boord, kunnen we de stappen maken die we willen. We kunnen blijven ondernemen op de manier zoals we dat graag willen, en hierbij worden we gesteund door een krachtige en ervaren aandeelhouder.”

”Wij zijn onder de indruk van de bedrijfscultuur en innovatiekracht van Cubics. Door de krachten te bundelen met Ard, Alex en alle medewerkers geloven wij in de groeimogelijkheden en het versterken van de marktpositie van Cubics. Wij kijken er naar uit om als partners te kunnen optrekken in de aankomende jaren”, Aldus Frans van der Harst, Managing Director NIBC Investment Partners.

Lees ook: Vadeko – NIBC Investment Partners: Buy & build met prefab houtconstructies
 

Gerelateerde artikelen