NIBC en Kepler Chevreux kijken naar overname SNS Securities

De Nederlandse zakenbank NIBC en de Franse aandelenhandelaar Kepler Chevreux hebben interesse in een overname van SNS Securities, de effectenhandelsdivisie van SNS Bank. Dat meldt Het Financieele Dagblad (FD) op basis bronnen rond SNS Bank.
SNS Securities staat sinds november 2014 officieel te koop. SNS Bank wil zich meer toeleggen op hypotheken en spaargeld voor consumenten en minder op de zakelijke markt. De aandelenhandelaar SNS Securities past minder goed in het profiel. 
SNS Securities is gespecialiseerd in de Nederlandse effectenmarkt maar ook internationaal actief op het gebied van effectenbemiddeling, kapitaalmarkttransacties en vermogensbeheer. De aandelenhandelaren geven advies aan onder meer institutionele beleggers, ondernemingen en zelfstandige vermogensbeheerders.
NIBC en Kepler Cheuvreux hebben ieder hun eigen beweegreden om SNS Securities in te lijven, zo meldt het FD. NIBC heeft veel middelgrote bedrijven als klant die ook interesse tonen in financiering via de kapitaalmarkt. Adviseurs bij SNS Securities hebben kennis over obligaties of de uitgifte van aandelen aan de beurs. De combinatie zou de propositie van NIBC naar haar klanten kunnen versterken. 
Voor de Franse aandelenhandelaren van Kepler Chevreux biedt SNS Securities een kans om te groeien in Europa. De broker zou met name geïnteresseerd zijn in de obligatie-adviseurs van SNS Securities.
Eerder verkocht SNS Reaal, het moederbedrijf van SNS Bank en SNS Securities, de verzekeringstaal Reaal aan het Chinese Anbang. Lees hier meer over de deal en de betrokken adviseurs.
CFO.nl publiceerde eerder een profiel van CFO Maurice Oostendorp van SNS Reaal. Lees hier het profiel.
 
 
Gerelateerde artikelen