NIBC, Clifford Chance en De Brauw adviseren bij deal Gilde Buyout Partners

Advocatenkantoor Clifford Chance adviseert private equity bedrijf Gilde buyout Partners bij het bod van €69 miljoen op de beursgenoteerde detacheerder TMC. Zakenbank NIBC en advocatenkantoor de Brauw Blackstone Westbroek adviseren de detacheerder bij de voorgenomen delisting. “Wij kennen het bedrijf al een aantal jaren en volgen de industrie nauwlettend, het is dan prettig dat we gebeld worden om te adviseren op de beslissende momenten”, zegt zakenbankier Nico Dijksta van NIBC.
Dijksta geeft leiding aan het team van NIBC dat verder bestaat uit Head of Sector Team Technology, Media & Services Khalid Bakkali, vice president Ernst Berger, associate Bastiaan Blokland en analist Ivo Groen in ‘t Woud. Inclusief deze deal heeft NIBC in 2012 bij elf deals geadviseerd. Dat blijkt uit de M&A Database van MenA.nl. Eerder deze maand was NIBC betrokken bij de deelname van Ad scheepbouwer in Fox-IT. 
 
Eerste M&A delisting NYSE Alternext 
In de korte geschiedenis van de beurs NYSE Alternext is het bod een bijzondere deal. Het betreft het eerste voorgenomen bod op een vennootschap die aan NYSE Alternext – Euronext Amsterdam is genoteerd. In 2006 kreeg TMC als eerste Nederlandse onderneming een notering aan NYSE Alternext – Euronext.
 
M&A advocaat Hans Beerlage van Clifford Chance adviseert investment manger Nikolai Pronk van Gilde bij de deal. Beerlage werkte samen met associates Han Teerink, Gerrit Jan Kleute, Jan Hendrik Horsmeier en advocaat-stagiaire Paulien Booijink. Een Clifford Chance team onder leiding van partner Jelle Hofland, associate Folko de Vries en advocaat-stagiaire Charlotte Lieth heeft geadviseerd met betrekking tot de financiering van Time Acquisition BV, de investeringsvehikel die Gilde heeft opgezet voor de overname van TMC. Het is niet de eerste keer dat Clifford Chance en Gilde samenwerken. Het kantoor adviseerde Gilde eerder bij openbare biedingen op Gamma Holding, Econosto en Norit.
CEO/CFO Rogier van Beek van TMC krijgt bij de deal juridisch advies van M&A partner Bernard Roelvink en senior associate Reinier Kleipool van de Brauw Blackstone Westbroek. Het advocatenkantoor is goed op dreef dit jaar. Het staat met 36 deals en een totale dealwaarde van bijna €16 miljard op de eerste plaats in de league tables Legal Advisory gesorteerd naar dealwaarde in de M&A Database van MenA.nl.
 
 
Gerelateerde artikelen