Nexperia vecht Brits overnameverbod aan

Nexperia naar de rechter.

Nexperia vecht het overnameverbod dat het door de Britse overheid opgelegd heeft gekregen aan bij de rechter. De overname van Newport Wafer Fab door Nexperia, onderdeel van het Chinese Wintech Technology, werd in november 2022 geblokkeerd met het oog op de nationale veiligheid. Dit meldt The Telegraph. 

Newport Wafer Fab is de grootste chipfabriek van het Verenigd Koninkrijk en eigendom van Nexperia. Het bedrijf verkocht de locatie in juli 2021 aan Nexperia. Het hoofdkantoor van dit bedrijf is gevestigd in Nijmegen. Nexperia is echter sinds 2018 in handen van Wingtech Technology. Deze Chinese banden leiden in het Verenigd Koninkrijk (VK) tot zorgen.Nationale veiligheidDe Britse regering besloot in november 2022 de overname op basis van de nationale veiligheid te verbieden. Nexperia meldde toen al in een reactie gechoqueerd te zijn door het besluit. Het bedrijf schakelt nu het advocatenkantoor Akin Gump in om het verbod aan te vechten.

Ook in Nederland ligt Nexperia onder het vergrootglas. Zo kondigde minister Micky Adriaansens van Economische Zaken en Klimaat onlangs aan de overname van Nowi te gaan onderzoeken en mogelijk blokkeren.

Gerelateerde artikelen