NewPort Capital ondersteunt groeiambities van Build Finance

Build Finance financiert huurwoningen van professionele vastgoedinvesteerders.

Build richt zich hierbij op sociale huur en middenhuur met een financieringsvolume tussen de EUR 2 en EUR 25 miljoen per transactie. Hiermee vormt Build een serieus alternatief voor de traditionele geldverstrekkers. De funding van Build wordt verstrekt door institutionele beleggers, met Brand New Day Bank als eerste funder. Met Build hebben institutionele beleggers eenvoudig toegang tot financiering van de huurwoningmarkt, waarbij een aantrekkelijk rendement wordt gegenereerd met een relatief laag risicoprofiel.

Met trots kondigt Build de samenwerking met NewPort Capital aan. Met de toetreding van NewPort als aandeelhouder kan Build haar ambitieuze groeistrategie versnellen en haar positie in de snelgroeiende markt van hypothecaire financiering voor professionele investeerders in verhuurde woningen verder versterken.

Rob van der Laan van NewPort licht toe: “Build is een prachtig bedrijf met een sterk en gecommitteerd team. Zij zijn erin geslaagd een welkom en efficiënt alternatief naast de grootbanken te realiseren. Hun maatschappelijke focus op sociale en middenhuur draagt daadwerkelijk bij aan het terugdringen van het woningtekort in dit segment. Wij zijn erg enthousiast over de groeimogelijkheden van Build en de samenwerking met het ondernemende en gedreven managementteam.”

Build levert een bijdrage aan het terugdringen van het woningtekort

De oprichters van Build zijn doorgewinterde professionals in de financiële dienstverlening. Het managementteam van Build, dat verder is uitgebreid met Jeroen Spoor (CIO), Rob Pronk (Account & Credit Specialist) en Kelly Oude Meijers (Marketing & Sales), is klaar voor de volgende groeifase. NewPort zal het bedrijf actief ondersteunen om haar groeiambities in Nederland in de komende jaren te realiseren.

Volgens Reinier Visser sluit de investering van NewPort naadloos aan bij het ambitieuze groeiplan voor de komende jaren. “Met NewPort aan boord zijn we klaar voor de volgende fase van ons bedrijf. Wij zijn erg blij dat we een passende partner hebben gevonden, die niet alleen geld investeert, maar ook kennis, ervaring en een breed netwerk inbrengt.”

Jeroen Spoor vult aan: “Het team van NewPort en hun investering in Build geeft ons extra ruimte om onze groeiambities te verwezenlijken en het netwerk van NewPort helpt ons te versnellen en bij het verder professionaliseren van de organisatie.”

Gerelateerde artikelen