NewPort Capital investeert in koel- en vrieshuisbouw

NewPort Capital ondersteunt verdere groei van Koel Isolatie Maatschappij Nederland.

Koel Isolatie Maatschappij Nederland B.V. (K.I.M.), een toonaangevende speler in specialistische isolatiesysteembouw voor de food-, pharma-, distributie- en transportsector, kondigt aan dat zij een samenwerking is aangegaan met NewPort Capital. Met de toetreding van NewPort als investeerder kan K.I.M haar ambitieuze groeistrategie versnellen en haar positie in de markt verder consolideren. 

Als onderdeel van deze samenwerking zal huidig Commercieel Directeur Elbert-Jan Drieënhuizen de rol van Han Reinders als Algemeen Directeur opvolgen. Han Reinders blijft betrokken als strategisch en commercieel adviseur van de onderneming en zal plaatsnemen in de Raad van Commissarissen.

Melvin Sie, Partner bij NewPort, licht toe: “K.I.M. is een prachtig familiebedrijf met een rijke geschiedenis. De onderneming heeft meer dan een halve eeuw ervaring in de bouw van koel- en vriescellen en overige geconditioneerde ruimten en de daarbij behorende isolatietechnieken. K.I.M. heeft zich inmiddels ontwikkeld tot dé partij voor volautomatische hoogbouw vrieshuizen in binnen- en buitenland. Met haar diepgewortelde kennis van dampdiffusie en thermisch bouwen is zij in staat om ‘best-in-class’ oplossingen aan te bieden aan haar klanten. Met het productportfolio van K.I.M. worden optimale bewaarcondities, hygiënische zekerheid, (brand)veiligheid, duurzaamheid en hoge isolatiewaardes gewaarborgd, wat veelal resulteert in lagere verzekeringspremies en een lager eigen risico”. 

Rob van der Laan, Founder & Managing Partner bij NewPort, vult aan: “De sterke reputatie van K.I.M. wordt geïllustreerd in een zeer loyale klantenbasis over de gehele waardeketen van koelopslag, van pre- en post (food) processing storage naar logistieke hubs en distributiecentra naar groothandel en retail. Wij zijn erg enthousiast over de  groeimogelijkheden van K.I.M. en de samenwerking met het ondernemende en professionele directie en managementteam.” 

Volgens Han Reinders en Elbert-Jan Drieënhuizen, DGA’s van K.I.M., sluit de investering van NewPort naadloos aan op de groeiplannen van de onderneming. “Met het partnership met NewPort staan wij aan de start van een nieuwe en uitdagende volgende fase van het bedrijf dat ooit door mijn vader is opgericht. Klantgericht denken, doen en ondernemen staan aan de basis van onze cultuur waarbij wij bouwen voor een ander alsof we voor onszelf bouwen. Normen en waarden die wij weerspiegeld zien in het team van NewPort en haar ondernemende achterban. Met haar brede netwerk, kennis en ervaring is NewPort een waardevolle partner voor K.I.M. in het realiseren van onze doelstellingen”, aldus Han Reinders. 

Gerelateerde artikelen