Newion leidt investeringsronde van € 2.8 miljoen in Filestage

Filestage, een Online Proofing SaaS-platform, heeft € 2,8 miljoen ontvangen in een series A-investeringsronde onder leiding van Newion, met huidige investeerder HTGF en seed+speed van de Duitse TV-bekendheid Carsten Maschmeyer.

Filestage werd in 2015 opgericht door Niklas Dorn (CEO), Maël Frise (CPO) en Simon Kontschak (CTO). Vanuit hun ervaring in de creatieve industrie wisten ze hoe belangrijk de review en goedkeuring van digitale content is, dus gingen ze dit op een efficiënte en transparante manier organiseren. Filestage maakt online proofing mogelijk in minder dan 50% van de tijd. Tot nu toe hebben 530.000 gebruikers in 195 landen 5,2 miljoen bestanden via Filestage beoordeeld. Merken als like Sharp, Sixt, Head, Lufthansa, Rabobank en Cambridge University Press maken gebruik van Filestage als efficiënte en compatibele manier om elke dag grote hoeveelheden content te delen, te beoordelen en goed te keuren. 

Patrick Polak, Managing Partner van Newion (foto): “Filestage wordt als beste beoordeeld door zijn 530.000 gebruikers, die PDF's, documenten, video's, afbeeldingen en audiobestanden delen. We kijken ernaar uit om met Filestage toe te werken naar marktleiderschap en om te zien hoe ze heel veel nieuwe klanten verwelkomen die de beste customer experience zoeken op het gebied van marketing, communicatie, verkoop, R&D en juridische zaken."

Niklas Dorn, CEO en medeoprichter van Filestage: “We zullen de kapitaalinjectie gebruiken om in ons product te investeren en bestaande en nieuwe klanten nog intelligenter te maken met AI-gestuurde beoordelingen en analyses. Ook blijven we investeren in integraties en partnerships om onze klanten naadloze workflows te kunnen garanderen."

Gerelateerde artikelen