NetRom verkocht aan IceLake Capital

Nearshoring-softwareontwikkelaar in handen van private equity om een verdere groei te realiseren.

PhiDelphi Corporate Finance heeft de aandeelhouders van de Nederlands-Roemeense softwareontwikkelaar NetRom geadviseerd bij de verkoop van de onderneming. Private equity investeerder IceLake Capital neemt de aandelen over, waarbij oprichter/CEO Han in ’t Veld en COO Mircea Negrila hun belang in de onderneming hebben uitgebreid. De ‘informal investors’ die sinds de oprichting in 1999 bij NetRom betrokken waren hebben afscheid genomen.

NetRom is met een jaaromzet van circa EUR 20 miljoen en meer dan 330 ontwikkelaars hoofdzakelijk actief vanuit de Roemeense universiteitsstad Craiova. Daarnaast is NetRom in Nederland actief met kantoren in Breda en Arnhem. NetRom heeft zich de afgelopen 20 jaar ontwikkeld tot een van de belangrijkste softwareontwikkelaars en kennispartners van Nederlandse softwarebedrijven en corporate eindgebruikers. Veel kennis is opgebouwd met softwareontwikkeling in specifieke sectoren, zoals onder meer in de telecom, fintech en healthcare.

CEO Han in ’t Veld: “De toetreding van IceLake maakt het mogelijk om onze groeiplannen te realiseren, zowel in Craiova (Roemenië) als in Nederland.” NetRom investeert de komende jaren meer dan EUR 10 miljoen in de bouw van een unieke bedrijfscampus van 30.000 m2 met de meest moderne faciliteiten gericht op een zo optimaal mogelijk leef- en werkklimaat voor de honderden medewerkers in Roemenië, in permanente kennisontwikkeling van de softwareontwikkelaars en in het rekruteren van het beste IT-talent dat jaarlijks afstudeert aan hoog aangeschreven universiteiten.

Gerelateerde artikelen