Nestlé onderhandelt over een overname van vitaminemaker Bountiful

Levensmiddelenconcern Nestlé is in onderhandeling met de eigenaar van vitaminemaker The Bountiful Company over een overname. Investeringsmaatschappij KKR was eerder van plan om The Bountiful Company naar de beurs te brengen, met een waardering van ruim 6 miljard dollar. Een overname van Nestlé zou de beursgang kunnen voorkomen.

Het Amerikaanse Bountiful produceert een breed scala aan vitamines en supplementen, onder meer onder de merknamen Nature's Bounty, Solgar en Dr. Organic. In Nederland wordt Dr. Organic aangeboden door de winkelketen Holland & Barrett. De vraag naar de middelen is gestegen door de coronapandemie, omdat ze zouden helpen het immuunsysteem te versterken.

Het zou niet de eerste grote overname van een vitaminemaker zijn door voedingsreus Nestlé. In 2017 kocht het Zwitserse bedrijf het Canadese bedrijf Atrium voor 2,3 miljard dollar. Voor Nestlé was de divisie Health Science in 2020 een belangrijke groeimotor, met een groeiende vraag naar vitaminen, mineralen en supplementen.

Gerelateerde artikelen