Neobroker BUX breidt uit in Spanje

B2C-klantenbestand van branchegenoot Ninety Nine volledig over naar het Amsterdamse BUX.

De Amsterdamse neobroker BUX neemt per direct het retailklantenbestand over van de Spaanse concullega Ninety Nine. Deze acquisitie verstevigt de positie van BUX op de Spaanse markt en ligt daarom volledig in lijn met haar Europese uitbreidingsstrategie. 
 
De Spaanse branchegenoot stopt met het verlenen van brokeragediensten aan particuliere beleggers, waarvoor BUX’ dienstverlening na uitvoerige gesprekken beter geschikt bleek. Zo kunnen zij bij Ninety Nine enkel handelen in (hele) Amerikaanse aandelen; via de Nederlandse neobroker krijgen zij ook toegang tot ETF’s, fractionele aandelen, meerdere financiële markten en het BUX Spaarplan. 
 
“Wij zijn trots en verheugd dat we een nieuwe groep Spaanse klanten mogen helpen met het creëren van een stabiele beleggingsbasis en het opbouwen van een betere financiële toekomst”, zegt Yorick Naeff, CEO van BUX. “Met deze uitbreiding vestigen we onze naam verder in Europa en blijven we een van de snelst groeiende neobrokers van het continent. Ik heet de oud-klanten van Ninety Nine van harte welkom en beloof dat we hen optimaal van dienst zullen zijn.”
 
“Ik ben blij dat we in BUX een partner hebben gevonden waaraan we onze retailklanten met een gerust hart kunnen overdragen”, zegt Javier Sanz Álvarez, CEO en oprichter van Ninety Nine. “In het afgelopen anderhalf jaar hebben we hard gewerkt aan onze B2B-strategie en hoewel het geen gemakkelijke keuze was, gaan we vanaf nu ons daar volledig op focussen. Uiteraard bekommeren we ons om de particuliere klanten van wie wij afscheid nemen. Uit de gesprekken met BUX bleek dat zij de aangewezen partij zijn voor deze groep, mede door hun uiterst gebruiksvriendelijke app en verfrissende kijk op beleggen.”
 
 

Gerelateerde artikelen