Nedsense verkoopt laatste activiteiten

Nedsense verkoopt zijn Loft-divisie en houdt daardoor geen activiteiten meer over. Dat maakte het beursgenoteerde softwarebedrijf maandag bekend.
De activiteiten op het gebied van Loft, software voor de interieurbranche waarmee klanten in 3D kunnen zien hoe meubels en vloerbedekking eruit komen te zien in hun eigen woonkamer, worden voor 8 miljoen euro verkocht aan Ronglian Investments. Daarmee worden alle schulden van Nedsense afbetaald. Daarnaast levert de verkoop aandeelhouders een interimdividend van 3 cent per aandeel op.
Het bestuur en de commissarissen van Nedsense bekijken nu wat de verdere mogelijkheden voor het bedrijf zijn. Daarbij wordt ook gekeken naar de verkoop of de beëindiging van de onderneming.
Grootaandeelhouders die samen goed zijn voor circa 70 procent van de aandelen hebben al aangegeven de verkoop te steunen. Nedsense verwacht de transactie daardoor op 29 februari af te kunnen ronden. Daarna treden de bestuursvoorzitter en de operationeel directeur van het bedrijf af. Zij verhuizen mee met Loft.
Nedsense heette tot 2010 Blue Fox en richtte zich de afgelopen jaren op ontwerpsoftware voor de mode- en textielindustrie
Gerelateerde artikelen