Nederlandse venture capitalist Paul Schröder overleden

Paul Schröder, voormalig voorzitter van de NVP en een belangrijke supporter van venture capital in Nederland, is overleden.

"Met verdriet heeft het bestuur van de NVP kennis genomen van het overlijden van haar oud-voorzitter Paul Schröder," schrijft de Nederlandse Vereniging van Participatiemaatschappijen (NVP) op zijn website. Schröder was van 1997 tot en met 1999 voorzitter van de belangenvereniging voor investeerders.

"Onder zijn voorzitterschap werd destijds besloten om voortaan een onafhankelijke voorzitter van de NVP te kiezen," meldt de vereniging.  

Op het executive profiel van Bloomberg valt af te leiden dat Schröder 60 jaar oud is geworden. "He has made numerous principal investments in growing businesses in Europe and has additionally managed numerous successful exits from companies he has led investments in," aldus het persbureau

Schröder heeft onder meer gewerkt bij NMB Bank Participatie (ING Bank), Atlas Ventures, Intercapital Investments (KPN Ventures), Residex en Interxion, blijkt uit zijn LinkedIn-pagina

Gerelateerde artikelen