Nederlandse private equity-firma Arcola koopt Straatweg Group

Beleggen in het MKB is goed mogelijk als je de pareltjes weet te vinden.

De Amsterdamse private equity-firma Arcola heeft een meerderheidsbelang verworven in Straatweg Group, een Nederlandse fabrikant van kunststof verpakkingsmaterialen. Eindmarkten van de Straatweg Group omvatten onder andere voedsel, gezondheidszorg en duurzame energie.

Straatweg heeft een fabriek in China en heeft onlangs een ultramoderne productiefaciliteit geopend in Breukelen voor internationale klanten. Arcola speelt met de deal in op de goede vooruitzichten voor de verpakkingsindustrie. De omzet van de flexibele verpakkingsindustrie wereldwijd was in 2021 ongeveer 150 miljard dollar.

Sterke groei van de sector
De verwachting is dat deze in de komende jaren sterk zal groeien, voornamelijk gedreven door een verschuiving in de markt naar meer gespecialiseerde verpakkingen in de segmenten voeding en gezondheidszorg.

Binnen dat segment geldt Straatweg ook nog eens als een leider in duurzame innovatie binnen de sector,  wat steeds belangrijker wordt voor succes, aldus een verklaring van Arcola.

Selectieve overnames
“Door slim gebruik te maken van technologie, selectieve overnames en door bestaande en nieuwe internationale strategische partnerschappen te versterken, zijn wij van mening dat Straatweg Group goed gepositioneerd is om de groeiverwachtingen van de bredere markt te overtreffen.”

“Het MKB-segment is moeilijk toegankelijk voor beleggers en wordt daarom vaak over het hoofd gezien. Toch biedt het private equity-beleggers buitengewone kansen. Door bedrijven te identificeren die de beste zijn in hun nichemarkt en door deze te versterken met gedegen managementteams om solide toekomstige groei te bewerkstelligen, zijn goede rendementen te realiseren.”

Samenwerking met Marc van der Put
Voor de overname van de Straatweg Group werkte Arcola samen met ondernemer en investeerder Marc van der Put, oprichter en voormalig CEO van 2Connect, een Nederlandse fabrikant van gespecialiseerde connectoren en kabels.

Financiële details over de deal zijn niet bekendgemaakt.

 

Gerelateerde artikelen