Nederlandse cloud wil plek veroveren naast dominante techreuzen VS

Het Alkmaarse Uniserver bouwt met de overname van CloudNation aan een Nederlandse cloud, die een eigen plek in het zwerk moet veroveren naast de Amerikaanse reuzen die de markt domineren. Dat schrijft De Telegraaf.

"We hebben met Uniserver vanaf 2008 ingezet op de cloudmarkt en voeren sinds 2019 een ’buy and build’-strategie om de concurrentie aan te gaan met partijen als Amazon, Microsoft en Google", licht directeur-eigenaar Ronald Bezuur de overname toe. Uniserver bedient klanten die gebruik willen maken van de grote Amerikaanse publieke cloudpartijen, maar kan ook diensten aanbieden op zijn eigen servers.

"CloudNation is sterk in publieke cloud, en heeft hele goede consultants. Het bestaat 2,5 jaar maar is het snelst groeiende cloudbedrijf in de markt."

Uniserver heeft servers in negen Nederlandse datacentra en kocht vorig jaar de dienstverleners Denit en Micros Internet. Dit jaar denkt Uniserver zo’n 45 miljoen euro omzet te maken, zegt Bezuur. Aan het buitenland zegt hij de komende tijd niet te denken.

Gerelateerde artikelen