NautaDutilh overname advocaat Linda Mantel partner Legaltree

Per 1 maart is Linda Mantel toegetreden als partner bij Legaltree. Linda Mantel is specialist in ondernemingsrecht, met een focus op fusies en overnames en commerciƫle contracten. Vlak voor haar overstap naar Legaltree is Linda als interim Legal Counsel betrokken geweest bij de overname van televisieproducent Eyeworks door Warner Bros (onderdeel Time Warner). Van 2004 tot 2013 was Linda werkzaam als advocaat bij NautaDutilh. Bij Legaltree zal Linda haar ondernemingsrechtelijke praktijk verder uitbouwen.
Mantel heeft zich toegelegd op het persoonlijk begeleiden, adviseren en ondersteunen van bedrijven op ondernemingsrechtelijk gebied. Zij ervaring in fusies en overnames met een internationaal karakter. Van 2004 tot 2013 was Mantel werkzaam als advocaat bij NautaDutilh. Zij richtte zich hier op de juridische aspecten van het gehele traject van alle mogelijke soorten bedrijfsfusies en overnames, inclusief due diligence onderzoeken, onderhandelingen voor aandelen- dan wel activa passiva deals, joint ventures, private equity transacties, en het uitwerken van alle verwante commerciële contracten en transactiedocumentatie. 
In 2011 was Mantel gedetacheerd als Company Secretary bij Deutsche Bank Nederland N.V. Daarnaast was zij in 2009 een aantal maanden aan het Parijse advocatenkantoor Gide Loyrette Nouel verbonden, en werkte zij in 2007 voor de vestiging van NautaDutilh in London. Aan het begin van haar carrière bij NautaDutilh heeft Mantel zich op het arbeidsrecht gericht. Zij was tevens lid van de werkgroep commerciële contracten van NautaDutilh die zich bezighield met het ontwikkelen van modellen voor verschillende soorten commerciële contracten.
Midden 2013 heeft zij zich gevestigd als zelfstandig advocaat. Voordat zij zich bij Legaltree aansloot adviseerde zij met name televisieproducent Eyeworks als in-house Senior Legal Counsel in verband met de overname door Warner Bros (onderdeel van Time Warner). 
Gerelateerde artikelen