NautaDutilh en Houthoff Buruma adviseren bij overname Metro door Telegraaf

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 09:59
Advocatenkantoor Houthoff Buruma adviseert M&A director Johan Ooms van de Telegraaf Media Groep bij de overname van de gratis krant Metro Nederland. Een M&A team van NautaDutilh adviseert de Zweedse verkoper Metro International. Dankzij de deal versterken de dealmakers van beide kantoren hun positie in de league tables van de M&A Database van MenA.nl.

M&A partner Casper Banz geeft leiding aan het team van Houthoff Buruma bij het advies aan de Telegraaf Media Groep (TMG). Banz heeft een lange geschiedenis met M&A director Johan Ooms van TMG “Toen Johan nog werkte als investment manager bij NPM Capital heb ik hem onder andere geadviseerd bij de deelname in De Boer Tenten”, zegt Banz. Later stapte Ooms over naar TMG, maar de relatie met Banz bleef in stand. “Ik heb TMG de afgelopen jaren bij meerdere corporate deals geadviseerd.” Banz adviseerde TMG onder andere bij de deal met SBS Broadcasting en ProSieben, de overname van Hyves, de overname van Keesing, de verkoop van een belang in Wegener en de verkoop van meerdere Limburgse Dagbladen.
 
De TMG-deal is de 23ste deal van Houthoff Buruma in 2012. Het kantoor staat hiermee op de tweede plaats in de league table Legal Advisory gesorteerd naar aantal deals.  
Voor Banz is het de tweede deal in de M&A Database. Hij was eerder dit jaar betrokken als teamleider bij de overname van Faber Personeelsdiensten door Bencis Capital Partners. Samen met zijn collega Mohammed Almarini adviseerde Banz de verkopende aandeelhouders van Faber. 
 
Ingo Heijnen en Frans van der Grint van Hill + Knowlton adviseren de Telegraaf Media Groep op de strategische communicatieaspecten van de deal.
Het team van NautaDutilh staat onder leiding van M&A partner Jaap Stoop. Hij werkt samen met senior associate Philippine van Leeuwen. NautaDutilh heeft in 2012 bij veertien M&A deals geadviseerd. Het kantoor staat daarmee in op de vijfde plaats in de league table Legal Advisory gesorteerd naar aantal deals.
 
Gerelateerde artikelen