Nautadutilh en Houthoff aan kop van league tables eerste kwartaal 2020

Laatst gewijzigd: 20 juli 2023 11:31
Advocatenkantoren NautaDutilh en Houthoff hebben bij de grootste en meeste deals geadviseerd in het eerste kwartaal van 2020.

[de league tables staan onderaan de tekst]

In het eerste kwartaal waarin de coronacrisis zich liet gelden is het NautaDutilh gelukt om bij enkele spaarzame miljardendeals te adviseren. Hierdoor staat het kantoor met ruim 30 miljard euro op de eerste plaats van de league table gesorteerd op dealwaarde. De grootste deals van NautaDutilh waren de overname van de liftdivisie van Thyssenkrupp voor 17,2 miljard euro en de overname van Qiagen voor 11,5 miljard. 

NautaDutilh-dealmaker Joost den Engelsman (nummer één in de league tables, foto rechts) erkent dat ze het jaar goed zijn gestart, maar ziet ook de effecten van corona. “Wij zijn het jaar goed begonnen, met relatief veel en grote deals, zoals thyssenkrupp, Qiagen en NIBC. COVID-19 heeft onmiskenbaar een significante impact op M&A-transacties over de hele wereld. Desondanks zien wij toch nog veel transacties, met name in de mid-market, doorlopen zonder materiële impact van de pandemie. Hoe de onzekerheid over de impact van het coronavirus tussen partijen verdeeld moet worden is wel een belangrijk discussieonderwerp. Een aantal, voornamelijk de grotere transacties, lijken tijdelijk ‘on hold’ te staan. Het aandachtspunt van dit moment is vooral hoe je reeds getekende deals nog tot closing weet te brengen. Dat is topprioriteit voor onze klanten en vergt op dit moment dus veel aandacht van ons.”

Houthoff en deBreij doen de meeste deals

Advocatenkantoren Houthoff en deBreij hebben beiden bij 12 deals geadviseerd. Dankzij een hogere dealwaarde Houthoff pakt de eerste plaats in de league table gesorteerd op aantal deals (en daarna op dealwaarde). Een opsteker voor Houthoff, want in 2019 eindigde het kantoor net één plaats onder deBreij (op plaatsen 4 en 3). Houthoff was betrokken bij één miljardendeal: de deelname in de Nijmeegse halfgeleiderfabrikant Nexperia door het Chinese Wingtech Technology voor 3,31 miljard euro. Houthoff-partner Bram Caudri was in het eerste kwartaal goed voor vier deals. 

De grootste deal van deBreij is (naar schatting) de verkoop van de Belgische medicijnontwikkelaar Ordena door de Nederlandse investeerder Mentha Capital. Wytse Huidekoper was met vier deals de meeste actieve advocaat van deBreij. 
 

 

Gerelateerde artikelen