NautaDutilh en De Brauw Blackstone Westbroek adviseren bij deal Intel / ASML

Intel Corporation investeert fors in het de Nederlandse chipfabrikant en branchegenoot ASML Holding. De totale waarde van de transactie is ca. 3,3 miljard euro. De Amerikanen worden bijgestaan door NautaDutilh en Gibson Dunn; ASML krijgt advies aan De Brauw Blackstone Westbroek en Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom.

Intel Corporation heeft een serie overeenkomsten gesloten met ASML met als doel de ontwikkeling van 450-millimeter (mm) wafer technology en Extreme Ultra Violet (EUV) lithografie te versnellen. Het multi-partijen ontwikkelingsprogramma, waar Intel in deelneemt bestaat ondermeer uit een cash contributie door Intel om bepaalde ASML research and development (R&D) activiteiten te financieren en een deelneming van Intel in ASML’s aandelenkapitaal tot maximaal 15 procent.

Later werd bekend dat ook chipgiganten TSMC en Samsung miljardeninvesteerders in ASML wilden steken. TSMC en Samsung hebben beide een voorstel gekregen van ASML, om te participeren in het het nieuwe investeringsprogramma, waar ook Intel in gestapt is.

Het NautaDutilh team dat Intel bijstaat in deze transactie wordt geleid door corporate partners Leo Groothuis en Gaike Dalenoord. Daarnaast waren Russel Hansen van Gibson, Dunn & Crutcher en Robert S. Townsend van Morrison & Foerster als adviseur betrokken.

Het team van De Brauw Blackstone Westbroek wordt geleid door Arne Grimme en Martin van Olffen.  Richard Ely van Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom was medeadviseur.

Zie ook het persbericht van Intel.

Bekijk de deal in de database 

Gerelateerde artikelen