NautaDutilh advocaat Anna Zwalve naar Jones Day

Anna Zwalve treedt als counsel toe tot de Banking & Finance praktijk van Jones Day in Amsterdam. Zij komt over van NautaDutilh waar ze tien jaar werkzaam was in hetzelfde vakgebied. Gedurende die periode was zij ook een jaar werkzaam bij Rabobank Nederland als gedetacheerde. Daar was ze onder andere betrokken bij nationale en internationale projecten, overnames en financieringen.
Zwalve heeft zich binnen haar rechtsgebied gespecialiseerd in het vertegenwoordigen van financiële instituties en zakelijke cliënten. Zij staat cliënten bij in uiteenlopende zaken variërend van internationale financieringstransacties (die verband houden met zowel consortiumleningen als bancaire leningen), gedekte en ongedekte financieringen, overnames, projectleningen en activaleningen, onderhandse leningen en herstructureringen. Ook kan zij adviseren over het effectenrecht, faillissementsrecht en transacties op de kapitaalmarkt.    
Zwalve heeft diverse grote en minder grote transacties in uiteenlopende industrieën, waaronder vastgoed, entertainment, media, landbouw, gezondheidszorg en transport tot een goed einde gebracht.
“Anna is een uitstekende toevoeging aan ons wereldwijde Banking & Finance team. Haar rijke ervaring en haar kennis van financiële transacties is precies waar wij behoefte aan hebben”, aldus Luc Houben, Partner-in-Charge van Jones Day Amsterdam. “Ik ben bijzonder verheugd dat wij onze cliënten over de hele wereld nu kunnen bijstaan in internationale financiële transacties vanuit ons kantoor in Amsterdam.”
Alban Caillemer du Ferrage, hoofd van de Europese praktijk Banking & Finance binnen Jones Day voegt hier aan toe: “Anna’s komst kan gezien worden in het perspectief van een algemene uitbreiding van Jones Day’s Banking & Finance praktijk in heel Europa. Wij streven ernaar deze praktijk nog verder uit te bouwen. Amsterdam is bovendien een strategische locatie voor ons clientèle dat bestaat uit zowel grote ondernemingen, financiële instellingen en Europese marktleiders.”
“Ik kijk er enorm naar uit om te gaan werken bij Jones Day en om bij te dragen aan de uitbreiding van het sterke Banking & Finance team dat Jones Day in Europa heeft. De One Firm Worldwidebenadering die Jones Day hanteert en de uitstekende reputatie die het kantoor geniet op het gebied van hun dienstverlening zullen mij in staat stellen om te groeien binnen de Banking and Finance praktijk in Amsterdam. Daarnaast zal ik kunnen bijdragen aan de groei van het kantoor in Nederland en haar vertegenwoordiging in Europa”, aldus Anna Zwalve.
 
Zwalve is afgestudeerd in Leiden waar zij haar LL.M. Ondernemingsrecht en Privaatrecht behaalde. Ook voltooide ze twee post doctorale opleidingen in 2008. Eén daarvan was de Grotius opleiding Effectenrecht, de ander de Grotius opleiding Financiering en Zekerheden. Daarnaast heeft Anna Zwalve ook gedoceerd en gepubliceerd over zekerheidsrecht, garanties en verrekening.
 
Gerelateerde artikelen