Nationale Nederlanden koopt erop los

Nationale Nederlanden heeft verzekeringsmakelaar en dienstverlener Heinenoord overgenomen. Daarnaast wordt het arbo- en re-integratiebedrijf Qare ingelijfd in de merken HCS en Zicht Adviseurs, beide van Nationale Nederlanden.

De Nederlandse verzekeraar NN Group heeft verzekeringsmakelaar en dienstverlener Heinenoord overgenomen. Het concern heeft een belang van 70 procent verworven voor een bedrag van 176 miljoen euro. De overeenkomst bevat een optie voor NN om binnen vier jaar na afronding van de deal de resterende aandelen te kopen.

Heinenoord is volgens NN een van de grootste verzekeringsmakelaars van Nederland, die bovendien snel groeit. Heinenoord behoudt zijn onafhankelijke positie als makelaar, aldus  topman David Knibbe van NN.

De overname wordt naar verwachting voor het einde van het jaar afgerond. De deal is nog afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuringen. NN Group was eerder deze week ook al actief op de overnamemarkt. Toen breidde het concern zijn portefeuille levensverzekeringen uit met de aankoop van de Griekse en Poolse onderdelen van de Amerikaanse branchegenoot MetLife, voor een bedrag van 584 miljoen euro.

Verder gaat de arbo-tak van Qare naar HCS, de arbodienstverlener van Nationale Nederlanden. De intermediaire labels van Qare (Incomfort Assuradeuren en Flexcom4) worden overgenomen door Zicht, de keten van assurantiekantoren van Nationale Nederlanden. 

Details over deze deal zijn niet bekendgemaakt. Qare is opgericht in 2011 en is met circa tweehonderd medewerkers een full-service partner voor arbodienstverlening, casemanagement, re-integratie en duurzame inzetbaarheid. 

 

Gerelateerde artikelen