Nanno Kleiterp vertrekt als CEO bij FMO

Nanno Kleiterp stopt op 1 oktober 2016 als CEO van de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO. Op die datum loopt zijn tweede 4 jaars-termijn als bestuursvoorzitter af.
Kleiterp (1953) is 21 jaar lid van FMO’s Management Board, sinds 1 oktober 2008 als CEO. Daarvoor vervulde hij de functies van CFO en CIO (Chief Investment Officer). Hij begon zijn carrière bij FMO 29 jaar geleden, in 1987, als Investment Officer bij de afdeling kleinbedrijf. 
Naast zijn CEO-schap van FMO is Kleiterp Voorzitter van het Bestuur van IUCN NL (International Union for Conservation of Nature) en van het NCC (Natural Capital Coalition). Verder heeft hij zitting in de Raad van Advies van ISS (International Institute of Social Studies) en AIF (Amsterdam Institute of Finance) en is hij Voorzitter van de Raad van Advies van VBDO (Vereniging voor Beleggers in Duurzame Ontwikkeling). Daarnaast is hij Voorzitter van het Bestuur van EDFI (European Development Finance Institutions). 
De Raad van Commissarissen is gestart met de selectie van een nieuwe CEO. De officiële aankondiging over de aanstelling van een nieuwe CEO volgt zodra dit proces, inclusief het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen, is voltooid.
 
FMO is een Nederlandse ontwikkelingsbank die voor 51% in handen is van de staat. Het doel van deze bank is kredietverstrekken aan de private sector in opkomende landen. Ondanks deze bijzondere missie, opereert FMO gewoon als een commerciële bank, die onder toezicht staat van DNB.
  
Gerelateerde artikelen