Nachtmerrie van investeerders wordt werkelijkheid bij Rodeo Software

Laatst gewijzigd: 25 april 2024 10:24
De verdwenen oprichter van de failliete start-up nam beleggers bij de neus.

PSG Equity heeft voor 67 miljoen euro beslag laten leggen bij de oprichter van Rodeo Software. Het bedrijf is inmiddels failliet. Forensisch accountants onderzoeken mogelijke fraude bij het Amsterdamse softwarebedrijf, dat gespecialiseerd was in financiële ondersteuning.

De oprichter van het bedrijf, Pieter Vos, was al eerder ontslagen als CEO door de commissarissen. Volgens NRC is hij spoorloos.

Dat is twee jaar nadat het bedrijf een grote doorbraak beleefde. De Amerikaanse techinvesteerder PSG Equity stapte in voor tientallen miljoenen. Met behulp van het private equity-bedrijf zou Rodeo een groeispurt inzetten. Daarnaast waren er overnameplannen.

“Na de transactie zal Rodeo worden geleid door het huidige managementteam en zal het samenwerken met PSG en bestaande investeerders om de groei te versnellen door meer GTM-investeringen en geografische uitbreiding”, zo meldde Rodeo zelf.

“PSG zal Rodeo ook ondersteunen bij het implementeren van een gerichte buy-and-build-strategie om aanvullende producten te verwerven die de workflows van creatieve dienstverleners ondersteunen om een ​​uitgebreide cloudsuite van softwareoplossingen te creëren.

In 2020 was No Such Ventures al ingestapt met 7,5 miljoen euro, een Nederlands venture capital-fonds. Maar een paar jaar later waren er al geruchten dat het niet deugde bij Rodeo. Oprichter Vos zou het hebben over klanten die in werkelijkheid niet shopten bij de start-up. De beloften waren huizenhoog. Zo zou de omzet in drie jaar gaan groeien van vijf miljoen naar bijna zestig miljoen. Forensisch onderzoek moet nu uitwijzen wat er klopt van al die klanten en de omzet.

Gerelateerde artikelen