NAC Breda verkoopt zichzelf aan voetbalconcern

De aandeelhouders verkopen hun bezit voor 60 procent van de waarde.

NAC Breda heeft een nieuwe stap gezet richting een overname door de City Football Group, eigenaar van onder andere Manchester City, een van de grootste Engelse voetbalclubs. NAC Breda, uitkomend in de Keuken Kampioen Divisie, meldt dat het overeenstemming heeft bereikt met het consortium, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders, Stichting NOAD, gemeente Breda en KNVB.

"Wij hebben onze aandeelhouders de uitkomsten van ons onderzoek naar overname gepresenteerd", meldt NAC. "Op basis daarvan hebben zij ervoor gekozen om hun aandelen te verkopen aan de City Football Group. Alle andere partijen, welke zich sinds de start van het verkoopproces kandidaat hebben gesteld, zijn hiervan intussen op de hoogte gebracht en daarbij bedankt voor hun inspanningen."

Behalve Manchester City maken ook Europese clubs als Lommel SK, Troyes AC en Girona FC deel uit van de City Foodball Group. Over de koopprijs en andere financiële details over de deal is niets bekendgemaakt. 

De Brabantse krant BN De Stem meldt dat NAC 12 miljoen euro waard zou zijn. De drie grootaandeelhouders van NAC en de zeventien met een minderheidsbelang zijn bereid hun aandelen voor naar verluidt zo'n 60 procent van de aanschafwaarde van de hand te doen. Met als voorwaarde dat de koper de overige 40 procent in de club investeert.

De Amerikaanse investeringsmaatschappij Global Football Corporation en bouwondernemer Karel Vrolijk hadden ook interesse in de aandelen van NAC, dat in het verleden al nauw samenwerkte met City Football Group.

Volgens NAC is de verkoop van de club nu de laatste fase ingegaan. "We gaan ervan uit dat op korte termijn met de voorbereiding op het nieuwe seizoen kan worden gestart."

 

Gerelateerde artikelen