Na vijf jaar dan toch de overname van L&L Totaal Afbouw

Laatst gewijzigd: 09 februari 2024 14:21
De TANED Groep neemt bouwbedrijven over waar opvolging een issue is.

TANED Groep heeft een meerderheidsbelang genomen in L&L Totaal Afbouw, een multidisciplinair afbouwbedrijf in ’s-Hertogenbosch. Dat is vijf jaar na de eerste toenaderingspoging door Dei Capital, dat de TANED Groep heeft opgericht in 2020.

In de TANED Groep is ook de Wessels Groep opgenomen, die in 2019 werd ingelijfd. De overname van L&L Totaal Afbouw lukte echter niet, omdat de eigenaar niet wilde verkopen.

De Taned Groep is in 2020 opgericht door DeiCapital na de overname van Rikkert Afbouwgroep en de aan haar gelieerde ondernemingen. TANED Groep bestaat uit drie familiebedrijven waar bedrijfsopvolging een issue was. De groepsomzet is 110 miljoen euro.

“In 2019 ben ik in contact gekomen met Dei Capital”, zegt eigenaar Mark Legierse van L&L. “Er was toen direct sprake van een goede klik, maar bleek de tijd nog niet rijp voor mij om een externe aandeelhouder aan boord te halen.”

“Wel heb ik altijd het contact met Dei Capital gehouden. Hun investeringsfilosofie die gebaseerd is op continuïteit van het bedrijf, behoud van onze eigen identiteit en een langetermijnvisie, stonden mij enorm aan. In de jaren daarna heb ik op een afstand kunnen volgen hoe vanuit deze filosofie TANED Groep is opgericht en hoe zij met de bedrijven en haar mensen is omgegaan.”

“We hebben altijd tegen Mark gezegd dat we geen haast hebben, dus het is mooi om te zien dat Mark nu voor deze samenwerking klaar is”, aldus Nico Niehoff, Managing Partner van Dei Capital. “Daarnaast hebben wij de gesprekken met Mark en de mensen van L&L Totaal Afbouw in dit proces als erg prettig ervaren en kijken wij met enthousiasme uit naar de toekomst.”

Gerelateerde artikelen