Na twee jaar weer eens een beursgang in Amsterdam

Het Griekse defensiebedrijf Theon plaatste bijna een kwart van de aandelen.

Theon International heeft gisteren een beursdebuut op het Damrak gemaakt. De in Athene gevestigde fabrikant van nachtkijkers en warmtebeeldsystemen voor de defensiesector werd voor 10 euro per aandeel naar de Amsterdamse beurs gebracht.

De beursgang van Theon is de eerste op de Amsterdamse beurs in bijna twee jaar en komt op een moment dat er meer interesse is voor defensiebedrijven. Bij de beursgang werden 15,4 miljoen aandelen van Theon geplaatst. Dat is zo’n 22 procent van het uitstaande aandelenkapitaal van het bedrijf. De beurswaarde van Theon komt daarmee uit op meer dan 700 miljoen euro.

Andere geplande beursgangen werden juist uitgesteld door de onzekere marktomstandigheden. Zo zou investeringsfirma CVC zijn plannen voor een beursgang in Amsterdam hebben verschoven naar later dit jaar. De eigenaar van onder andere parfumerieketen Douglas en de voormalige theedivisie van Unilever zou de stemming op de markten na de oorlog tussen Israël en Hamas, te ongunstig hebben gevonden om nog in 2023 naar de beurs te gaan. (ANP)

Gerelateerde artikelen