Na jaren leuren bij waakhonden schuiven Roompot en Landal ineen

Er komt één merk, kantoren sluiten, het hoofdkantoor komt in Amsterdam.

Drie jaar nadat vakantiepark-uitbater Roompot de overname van Landal aankondigde, zit er beweging in de deal. De twee merken worden ineengeschoven. Half juni maakt het fusiebedrijf bekend wat de nieuwe naam wordt. Het hoofdkantoor van Roompot gaat naar Amsterdam, meldt Omroep Zeeland.

Het kantoor in Goes blijft open, er blijven twee afdelingen. De rest van de afdelingen gaat naar Amsterdam. Een deel van de afdeling financiën blijft mogelijk ook in Zeeland, daar wordt later over besloten.

Roompot heeft op dit moment 346 parken in dertien landen en volgens de organisatie is het beter voor de focus als de organisatie op één locatie gaat huizen. Nu heeft het bedrijf vier kantoren in Nederland. De huur van de panden in Uithoorn, Den Haag en Zwolle wordt opgezegd.

Het heeft een paar jaar geduurd voordat Roompot de nodige toestemming kreeg van de diverse mededingingsautoriteiten. In 2022 kwam er Europese toestemming. Een jaar later was ook de ACM om, onder voorwaarde dat het fusiebedrijf dertig vakantieparken zou afstoten aan concurrent dertig vakantieparken Dormio Group, de deal goed zou keuren. Het samengaan viert in juni de derde verjaardag, gerekend van het moment waarop de deal wereldkundig werd gemaakt.

Lees ook: Behind the Deal: Roompot-KKR

Gerelateerde artikelen